RECEPT: Hankin Raw tatarák
Tento tatarák je len a len zo zdravých surovín. A ako hovorí moja kamarátka Hanka Trnčáková, od ktorej mám recept, “ Bola to láska na prvý hlt.“ Tatarák som vyskúšala a vrelo s ňou súhlasím. Mňam. Vynikajúci recept, ktorý budem od teraz robiť asi veľmi často 🙂 . Pohostili sme ním návštevu, ktorá bola takisto tatarákom nadšená.
Tatarák je plný vitamínov, neobsahuje žiadne surové či varené mäso a ani sa tepelne neupravuje. Jednoducho: je to rýchle a zdravé jedlo, ktoré si zamilujete.
RECEPT: Hankin Raw tatarák
Čo potrebujeme:
- 2 zrelá avokáda
- 3 červené papriky kápie
- 2 hrste pokrájaných sušených paradajok
- 1- 3 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť nakrájanej jarnej cibulky
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
Postup je jednoduchý:
1. dve zrelé avokáda rozmačkáte
2. pridáte na jemno nasekanú jarnú cibuľku
3. ostatné suroviny nasekáte a zmiešate spolu (kľudne použite robot na sekanie): 3 kápie, 1-3strúčiky cesnaku, 2 hrste sušených paradajok
4. pridajte olivový olej, soľ a korenie (najlepšie čerstvo namleté)
5. potom všetko jednoducho zmiešajte a máte hotovo.
Môžete, ale nemusíte nechať odležať v chladničke. A potom už len zjesť.
Ja som ho natrela na klasické hrianky (opečené chlebíky). Pokiaľ máte radi veľa cesnaku, tak ako my, kľudne dajte viac než 1-3 strúčiky a natrite cesnakom ešte aj hrianky.
Prajem dobrú a zdravú chuť.