RECEPT: Dankin labužnícky hruškový šalát

Dnes Vám predstavím famózny šalát,  do ktorého som sa zamilovala na prvý hlt ja a aj všetci, ktorým som ho s láskou nachystala.

Sú v ňom také zvláštne kombinácie potravín, ktoré Vás možno prekvapia, ako k sebe pasujú a krásne sa v chuti dopĺňajú.

RECEPT: Dankin labužnícky hruškový šalát

Na 2 porcie potrebujeme:

  • 1-2 lyžice olivového oleja
  • 1-2 lyžice medu
  • 1-2 lyžice Balsamica
  • niekoľko listov hlávkového šalátu
  • 1 hrsť rukoly
  • 1 hruška
  • syr Rokfort
  • orechy
  • citrón
  • soľ
  • chilli (nemusí byť)

Postup:

Do panvice si nalejeme olivový olej a pridáme med. Po jeho rozpustení pridáme Balsamico. Môžeme  (ale nemusíme) pridať za štipku chilli (naozaj len štipku).  V tejto omáčke varíme na plátky nakrájanú hrušku, do jej zmäknutia. Plátky zmäknutej hrušky vyberieme na tanier.

Zatiaľ si na ďalšie taniere alebo do misiek naaranžujeme umyté a natrhané kúsky šalátu, nane poukladáme lístky rukoly. Trochu posolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Nane poukladáme plátky hrušky. Posypeme na malé kocky nakrájaný Rokfort.20150113_152102375_iOS

Po vybraní hrušiek z panvice nasypeme do nej malú kúsky vlašských orechov a necháme ich v zmesi skaramelizovať (pekne sa danou zmesou obalia). Orechmi posypeme šalát.

Šalát môžeme podávať bez akejkoľvek prílohy, prípadne s do chrumkava opečenou hriankou.

Prajem dobrú labužnícku chuť!