RECEPT: Dankin labužnícky hruškový šalát
Dnes Vám predstavím famózny šalát, do ktorého som sa zamilovala na prvý hlt ja a aj všetci, ktorým som ho s láskou nachystala.
Sú v ňom také zvláštne kombinácie potravín, ktoré Vás možno prekvapia, ako k sebe pasujú a krásne sa v chuti dopĺňajú.
RECEPT: Dankin labužnícky hruškový šalát
Na 2 porcie potrebujeme:
- 1-2 lyžice olivového oleja
- 1-2 lyžice medu
- 1-2 lyžice Balsamica
- niekoľko listov hlávkového šalátu
- 1 hrsť rukoly
- 1 hruška
- syr Rokfort
- orechy
- citrón
- soľ
- chilli (nemusí byť)
Postup:
Do panvice si nalejeme olivový olej a pridáme med. Po jeho rozpustení pridáme Balsamico. Môžeme (ale nemusíme) pridať za štipku chilli (naozaj len štipku). V tejto omáčke varíme na plátky nakrájanú hrušku, do jej zmäknutia. Plátky zmäknutej hrušky vyberieme na tanier.
Zatiaľ si na ďalšie taniere alebo do misiek naaranžujeme umyté a natrhané kúsky šalátu, nane poukladáme lístky rukoly. Trochu posolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Nane poukladáme plátky hrušky. Posypeme na malé kocky nakrájaný Rokfort.
Po vybraní hrušiek z panvice nasypeme do nej malú kúsky vlašských orechov a necháme ich v zmesi skaramelizovať (pekne sa danou zmesou obalia). Orechmi posypeme šalát.
Šalát môžeme podávať bez akejkoľvek prílohy, prípadne s do chrumkava opečenou hriankou.
Prajem dobrú labužnícku chuť!
iveta
26 januára, 2015 @ 15:08
Dobry den,
dnes som si urobila tento šalat je fakt famozny. Mozem ho len a len doporucit.
Prijemny den
Iveta
Daniela Rau
26 januára, 2015 @ 15:22
Som veľmi rada, že Vám chutil. On lepšie chutná, než vyzerá na fotkách 🙂