Špaldová bábovka s malinami
Vynikajúca bábovka na zdravší spôsob. Rýchla, jemnučká a zároveň šťavnatá a úžasne chutná. Hotovú ju máte veľmi rýchlo a ešte rýchlejšie bude zjedená.
Špaldová bábovka s malinami
Suroviny:
- 240g špaldová hladká múka
- 3 vajíčka
- 1/2 hrnčeka trstinového cukru
- 250 ml smotana na šľahanie (33% )
- 60g pomletých mandlí
- pár kvapiek vanilkového extraktu alebo 1 vanilkový lusk
- 1 ks bezfosfátový prášok do pečiva
Postup:
- Rúru si predhrejeme na 160 C (horný a spodný ohrev)
- 3 celé vajíčka vymiešame s trstinovým cukrom do čo najhustejšej peny (šľaháme aj 8-10 minút). Pridáme vanilku. Postupne prilejeme šľahačku.
- Suhé suroviny: múku, mandle a prášok do pečiva zmiešame spolu a pridáme k tekutej zmesi a necháme chvíľku múku „zapracovať“
- Cesto nemá byť príliš husté, ani príliš riedke.
-
Bábovkovú formu si vymastíme olejom a vysypeme špaldovou múkou. Potom už len vrstvíme: striedame mrazené maliny- cesto -maliny- cesto.
-
Pečieme 30 minút pri 160 C, potom teplotu zvýšime na 180 C a pečieme ešte 15-20 minút. Bábovka je hotová, keď pri pichnutí špajdlou do cesta vám na nej neostane cesto.Po vybratí z rúry necháme bábovku vychladnúť, až potom ju vyklopíme. Krájame až tak o hodinku. Posypeme mletým trstinovým cukrom alebo iným zdravým sladidlom.Táto bábovka je vynikajúca na raňajky, desiatu, ale aj ako zdravší koláčik pre návštevy. Chutí deťom i dospelým.